Distribuitorul si retailerul de medicamente Remedia, controlat de Valentin Tarus (foto) si indirect de Lutz Scathe, a inregistrat in primul semestru venituri de aproape 91 de milioane de lei, in crestere cu 21,4%, si un profit de 1,5 milioane de lei.
Anul trecut, compania a afisat venituri de 74,9 milioane de lei, precum si un profit de 173,6 mii lei. Remedia a raportat in perioada ianuarie-iunie 2010 afaceri de 71,4 milioane de lei, echivalentul unui avans de 24%.

“Bugetul prognozat pe 2010 indica o intentie de crestere a profitului net de 3,27 ori fata de 2009. In primul semestru din 2010, Remedia a reusit sa obtina deja jumatate din profitul prognozat pentru intregul an, astfel incat “sunt create conditiile pentru realizarea si chiar depasirea bugetului previzionat”, potrivit raportului financiar al companiei.

Farmaceutica Remedia este unul dintre primii 10 distribuitori de medicamente en detail, conform propriilor estimari. Operatiunile de vanzari de produse farmaceutice se desfasoara prin intermediul a trei divizii: farmaciile Remedia (retea de 53 de unitati proprii, situate preponderent in vestul tarii), divizia de distributie (care numara 2.000 de clienti) si divizia de spitale (furnizor pentru 418 unitati din sistemul de sanatate public si privat).

In ceea ce priveste obiectivele companiei pentru intregul an, oficialii au anuntat:

• dezvoltarea retelei de farmacii proprii la circa 55 de unitati fata de cele 53 functionale in prezent
• cresterea numarului de clienti la aproximativ 2.150 de farmacii cu circuit inchis (din cadrul spitalelor)
• diversificarea portofoliului de produse farmaceutice
• cresterea cifrei de afaceri in 2010 la 177 de milioane de lei, comparativ cu cele 154 de milioane de lei obtinute in 2009

“Desi contextul macroeconomic dificil a avut impact si asupra dinamicii pietei farmaceutice, societatea a reusit redresarea financiara incepand cu 2009 si realizarea de profitur in crestere”, se mai precizeaza in documentul citat.

Conform bugetului de venituri si cheltuieli pentru exercitiul financiar 2010, profitul net estimat este de 3 milioane de lei, ceea ce inseamna o crestere de 3,27 de ori fata de nivelul realizat in 2009.

Bugetul de investitii pentru intregul an este de 2,7 milioane de lei, 75% din valoare provenind din surse proprii. “Fata de 2009, suma bugetata pentru investitii reprezinta o pondere de 78,9%”, potrivit raportului.

Actionarul majoritar al societatii este presedintele companiei Valentin-Norbert Tarus, cu o detinere de 66,05%, in timp ce filiala din Romania a companiei germane AHG Industry – AHG Simcor Industry, are o participatie de 16,65%.

Citeste si Neamtul de sute de milioane de euro: As investi si 200 de ani de acum incolo in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri