Wienerberger a avut probleme in Ungaria, Cehia si Slovacia, din cauza reducerii puternice a cererii si competitiei dure din industria de profil, potrivit Mediafax.

In Romania si Bulgaria volumul vanzarilor crescut, in pofida scaderii cererii, iar Wienerberger anticipeaza in continuare performante bune pe aceste piete, se arata intr-un raport prezentat marti de companie.

Grupul se asteapta la stabilizarea pietei materialelor de constructii din Polonia, cea mai mare din regiune, in al doilea semestru al anului, dar prevede in continuare dificultati importante in Ungaria, din cauza "problemelor macroeconomice" ale acestei tari.

In Romania si Bulgaria, Wienerberger anticipeaza cresterea cotei de piata, iar in Cehia si Slovacia se va concentra pe masuri legate de politica de preturi si promovarea produselor "premium", pentru a combate presiunile competitive.

Citeste si:

Veniturile Wienerberger in Europa Centrala si de Est au scazut cu 15% in primul semestru, la 233,3 milioane euro.

La nivel mondial, veniturile grupului au scazut cu 8%, de la 898,1 milioane euro la 825,6 milioane euro, iar profitul operational EBIT a devenit de asemenea negativ.

Rezultatele Wienerberger au fost afectate semnificativ in prima jumatate a anului de iarna neobisnuit de dura din Europa, care a blocat activitatea din constructii pentru o perioada.