Guvernul va mentine cota unica si neimpozitarea profitului reinvestit, astfel ca oamenii de afaceri care investesc in Romania in perioada de criza vor fi principalii castigatori dupa iesirea din recesiune, a declarat premierul Boc, la inaugurarea etapei a doua a proiectului imobiliar China Town, scrie Mediafax.

El a amintit ca Romania a fost printre primele tari care au recunoscut China, in 1949, si ca din acel moment cele doua state au derulat relatii eficiente in toate domeniile.

"Sunt convins ca proiectul va aduce mai aproape de noi farmecul si miracolul chinezesc. Romanii vor vedea China Town nu numai la televizor, ci vor avea ocazia sa vada si aici", a mai spus Boc.

Firma China Town Romania, controlata de investitori chinezi, construieste un proiect imobiliar cu acelasi nume la Afumati, in apropiere de Bucuresti, investitie de peste 100 milioane euro.

China Town Romania a finalizat in prima etapa a proiectului cinci linii de magazine de tip showroom, amenajate in noua hale care cuprind 350 de spatii comerciale moderne, iar pana in luna februarie 2011 se vor ridica inca trei hale, care vor conduce la deschiderea unui total de 1.240 de magazine, cu o investitie de 41 milioane euro.

Pentru a doua etapa a proiectului, investitorii vor aloca peste 50 milioane euro, iar lucrarile vor fi finalizate in perioada 2011-2013.

Proiectul urmeaza sa cuprinda locuinte, precum si spatii verzi, alei, scoli, gradinite, magazine, restaurante si depozite.

In urma cu peste doi ani si grupul Niro, controlat de omul de afaceri Dumitru Nicolae, a anuntat constructia unui proiect China Town, care ar fi trebuit sa cuprinda spatii comerciale totalizand 300.000 metri patrati, o zona permanenta de expozitie de 100.000 metri patrati, un hotel si o cladire de birouri, aproximativ 600 de apartamente, un mall si cladiri specifice proiectelor China Town din strainatate.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cluj-Napoca va avea autobuze electrice care se incarca din mers