Numarul benzinariilor MOL s-a diminuat cu noua statii fata de jumatatea anului trecut, coborand de la 135 la 126 de unitati.

In urma masurilor de eficientizare a retelei de benzinarii din Romania, rulajul mediu pe statie a crescut in primul semestru cu 1,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata in raportul prezentat miercuri de grupul ungar de petrol si gaze.

Volumul vanzarilor retail de combustibil a coborat cu 4% in prima jumatatea a anului, iar vanzarile prin carduri de carburant s-au redus cu 10% ca urmare a depresiei economice.

Cota de piata a MOL in Romania a urcat la 11%, potrivit raportului companiei.

Citeste si:

Vanzarile magazinelor din benzinariile MOL Romania au urcat cu 2% in lei in prima jumatate a acestui an.

Consumul de carburant in Europa Centrala si de Est a scazut cu circa 3% in primul semestru din acest an, insa a manifestat o tendinta de imbunatatire, cererea totala fiind stabila in trimestrul al doilea, in timp ce cererea pentru motorina a urcat.

Printre factorii care au determinat scaderea consumului de carburanti in regiune se numara si cresterea accizelor in Ungaria, Romania si Cehia, dar si conditiile meteo nefavorabile din prima jumatatea a anului, compania facand referire la iarna neobisnuit de rece, dar si la reducerea cererii din agricultura din cauza inundatiilor din ultimele luni.