Dragos Bonea, actionarul majoritar si presedintele distribuitorului de placi ceramice Delta Distribution, aflat in insolventa, a fost numit in functia de administrator special, arata datele din Monitorul Oficial.
Principala atributie pe care o are administratorul special intr-o procedura de insolventa, potrivit legilor in vigoare, se numara propunerea unui plan de reorganizare a activitatilor companiei, care sa duca la stingerea datoriilor catre creditor/creditor.

Delta Distribution a intrat la inceputul anului in insolventa, ca urmare a unui proces intentat de producatorul austriac de placi ceramice Lassselsberger, care detine pe piata locala o fabrica la Cluj.

Lasselsberger solicita distribuitorului plata unor datorii provenite din neplata unor stocuri de placi ceramice.

“In august vom propune planul de reorganizare, dupa care vom avea la dispozitie termenul legal de 3 ani in care sa iesim din insolventa. Asa cum am mai explicat si in trecut, insolventa are o serie de avantaje extrem de utile pentru o companie care este totusi sanatoasa din punct de vedere financiar si care nu se afla in imposibilitate de plata. Insolventa te ajuta si de protejeaja, cu conditia sa nu se apeleze la aceste parghii prea tarziu”, afirma in iulie presedintele Delta Distribution.

Delta Distribution a fost infiintata in 1996 de Dragos Bonea, impreuna cu doi asociati, care au decis sa paraseasca actionariatul companiei in toamna anului 2004.

Participatia de 45% detinuta de cei doi asociati a ajuns in posesia fondului de investitii polonez Weston Holdings. Bonea mai detine in prezent 51,6% din distribuitorul de placi ceramice, diferenta de 3,4% aflandu-se in posesia altor angajati din cadrul companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri