Transgaz si OMV Petrom au incheiat in 2007 contractul care prevedea racordarea centralei Brazi la sistemul de transport al gazelor.

Racordarea a presupus construirea unei conducte de transport a gazelor naturale de inalta presiune si a unei statii de masurare gaze. Conducta are o lungime de 30 kilometri si traverseaza teritoriul administrativ al localitatilor Cornesti si Butimanu din judetul Dambovita, respectiv Cocorastii de Colt, Targsoru Vechi si Brazi din judetul Prahova.

"Statia de masurare este amplasata pe platforma chimica Brazi in imediata apropiere a centralei de cogenerare. Toata aceasta investitie (conducta de racord si statia de masurare) are o valoare de aproximativ 20 milioane de euro, bani achitati de catre OMV Petrom catre SNTGN Transgaz ca si contravaloare a tarifului de racordare la SNT", se arata intr-un comunicat al companiei nationale de transport al gazelor naturale transmis Bursei.

Lucrarile de executie a lucrarii au demarat in noiembrie 2009, iar joi a avut loc receptia obiectivului de investitii.

Citeste si:

Petrom este detinuta in proportie de 51% de grupul austriac OMV, care a preluat compania de la stat in 2004, iar Transgaz este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Profitul net al grupului OMV Petrom a crescut in primul semestru de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, la 1,526 miliarde lei (368,3 milioane euro), iar vanzarile au avansat cu 14%, la 8,343 miliarde lei (2,011 miliarde euro), calculate dupa standardele IFRS.

Compania nationala de transport al gazelor naturale a inregistrat in primul semestru un profit net de 265,43 milioane lei (63,98 milioane euro), in urcare cu 56% fata de perioada similara din 2009, la venituri de 728,72 milioane lei (175,67 milioane euro), in crestere cu 15,7%.