Potrivit reprezentantilor Camerei, Primaria, prin Directia de Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, refuza "in mod nelegal" sa emita, incepand cu data de 29 februarie 2010, autorizatiile de taxi depuse spre vizare de catre operatori, motivand neoficial lipsa certificatului fiscal.

Vasile Stefanescu a spus ca in aceasta situatie sunt peste 5.000 de autorizatii, din totalul de 9.500 emise pentru Bucuresti.

"Va somam ca in termen de maxim 15 zile de la data primirii prezentei sa dispuneti emiterea de urgenta a autorizatiilor taxi retinute spre vizare pana la data de 28.02.2010. In caz contrar ne vom vedea siliti a actiona institutia publica la indeplinirea obligatiilor asumate prin lege pe cale judecatoreasca, solicitand instantei sa constate abuzul de putere de care se fac vinovati functionarii publici ce au aceasta atributie in fisa postului, laolalta cu raspunderea patrimoniala in cuantumul pierderilor ce vor fi suportate de catre membrii subscrisei", se arata intr-o scrisoare trimisa vineri de catre reprezentantii Camerei Taximetristilo Bucuresti primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Reprezentantii taximetristilor spun ca autorizatiile taxi au expirat in 28 februarie, iar statul a dat posibilitatea detinatorilor sa opteze, la cerere, pentru vizarea acestora pentru o perioada de maxim cinci ani, cu conditia verificarii de catre autoritatea publica a conditiilor care au stat la baza primei emiteri.

Citeste si:

"Desi perioada de 30 de zile, calculata in conformitate cu dispozitiile legale a expirat, constatam ca autoritatea inca sovaie sa emita aceste documente, motivand ca de la dosarul format ar lipsi certificatul fiscal al solicitantului. In lege nu este prevazuta o atare obligati, astfel incat apreciem ca tergiversarea emiterii acestor autorizatii vizate reprezinta, fara echivoc, un abuz", se mai arata in somatia Camerei.

In replica, institutia a informat ca a eliberat pana in prezent 690 de autorizatii de transport si 1.735 de autorizatii taxi, cu valabilitate 2010-2015, documentele putandu-se elibera in fiecare zi, conform unei programari a municipalitatii.

Totodata, Primaria i-a anunta pe cei care au depus dosarele in vederea eliberarii autorizatiilor de transport si a autorizatiilor taxi pentru perioada 2010-2015 si care au fost completate, pana la data de 1 august 2010, cu «Certificatele fiscale» emise de Administratia Finantelor Publice si Directiile de Impozite si Taxe Locale, cu debite pe zero, ca eliberarea autorizatiilor ce nu au fost ridicate pana in prezent se va face incepand cu data de 23 august 2010, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti (Splaiul Independetei nr. 291-293).