Angajatorii de pe piata locala care se confrunta cu deficit de personal specializat ar trebui sa incurajeze cresterea mobilitatii personalului calificat pentru a-si acoperi nevoile intr-un timp scurt, sustin reprezentantii firmei de recrutare Manpower Romania.
“Lipsa de personal calificat poate frana sau chiar impiedica progresul proiectelor de infrastructura si poate crea dificultati la nivelul dezvoltarii nationale in sectoare de activitate precum: transporturile, logistica, comunicatiile. Este o problema care trebuie abordata cu seriozitate, printr-o strategie cu impact pe termen scurt, mediu si lung pentru a asigura sanatatea economica si a sustine mediul de afaceri si investitiile din Romania. De exemplu, incurajarea cresterii mobilitatii personalului calificat poate ajuta la reducerea deficitului intr-un termen scurt ", spune Camelia Stanculescu, director general al Manpower Romania.

Migratia strategica trebuie privita si ca o solutie pe termen lung prin politici privind atenuarea deficitului de muncitori calificati, incluzand promovarea de atitudini pozitive fata de meseriile calificate si alinierea pregatirii tehnice cu nevoile actuale ale organizatiilor.

Desi migratia poate oferi o solutie imediata, implementarea de politici interne, ar trebui sa aiba de asemenea prioritate, pentru sustinerea formarii fortei de munca autohtone pe termen lung.

“Formarea profesionala de multe ori necorelata cu nevoile reale ale investitorilor si stereotipurile legate de anumite meserii calificate duc la o crestere continua a deficitului de personal calificat, cu efecte negative din ce in ce mai vizibile asupra economiei. Astfel, trebuie actionat prin parteneriate de tip public-privat in vederea schimbarii mentalitatii sociale, care sa aduca inapoi onoarea si recunoasterea importantei meseriilor calificate, astfel incat sa fie atrasi catre acestea tinerii care sa-si dezvolte competentele tehnice necesare si cautate pe piata muncii", precizeaza Stanculescu.

Cel mai mare deficit de personal din Romania se inregistreaza pentru posturile de ingineri, muncitori calificati si reprezentanti de vanzari, arata un studiu recent al firmei de recrutare.

Analizata subliniaza ca aproximativ 36% dintre angajatorii romani intampina dificultati in a gasi personalul potrivit in momentul in care incearca sa acopere un post vacant.

In topul tarilor europene care se confrunta cu deficit pe piata talentelor primul loc este ocupat de Polonia (51%), urmata de Romania (36), Austria (35%) si Elvetia (35%). la polul opus se situeaza tari ca Spania (15%), Norvegia (11%), Marea Britanie (9%) si Irlanda (4%).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri