Eurocopter, unul dintre cei mai mari producatori de elicoptere, a sugerat ca ar putea sa mute cateva din activitatile sale din Romania in Marea Britanie, intrucat costurile sunt aceleasi din cauza crizei financiare, potrivit The Times, citat de investir.fr
Compania Eurocopter, subsidiara a European Aeronautic Defence And Space Co. NV., a spus Ministerului Britanic al Apararii ca ar putea aduce in Anglia un contract de 300 de milioane de lire sterline (370 milioane euro) fara sa aiba un impact mare asupra pretului.

Deprecierea lirei impreuna cu scaderea costului fortei de munca fac din Marea Britanie una dintre cele mai convenabile tari din Europa.

Eurocopter a propus relocarea in Anglia a unitatilor pentru modernizarea a 30 de elicoptere Puma, de teama ca acest contract ar putea fi oprit de catre guvern.

Relocarea va crea sute de locuri de munca la fabrica Eurocopter din Anglia de langa aeroportul Oxford.

In 2002 a fost infiintata societatea mixta Eurocopter Romania S.A., din care Eurocopter SAS detine 51%, iar IAR S.A. 49%. Durata de functionare a acestei societati a fost stabilita la 10 ani. Acordul Actionarilor semnat in 2001 prevede ca Eurocopter Romania S.A. isi poate continua activitatea si dupa 2012 daca IAR si Eurocopter SAS agreeaza, cu cel putin un an inainte de aceasta data, un plan privind viitorul societatii.

In 2009, Eurocopter Romania a avut o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro si un rezultat net de aproape 2 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri