Compania a avut cresteri de 200% in zona de sud, in special in Bucuresti, 100% in vest si in zona centrala a Romaniei.

Daca orasul Bucuresti reprezinta in prezent 30 % din vanzarile totale ale retailerului de mobila Casa Rusu, vestul si centrul tarii (Ardealul si Banatul) reprezinta alte 30%, restul de 30% fiind impartit intre celelalte zone ale tarii.

Produsele cele mai bine vandute in lunile de vara ale lui 2010 au fost urmatoarele - 25 % bucatariile, 30 % dormitoarele, 20 % camerele pentru copii, restul de 25 % fiind impartit intre 15 % biblioteci si 10 % mic mobilier si seturi de canapele si fotolii.

”Datorita investitiilor mari in tehnologie si in materie prima de cea mai buna calitate, cu un adaos de 20-25 % noi suntem pe profit, dar in acelasi timp ne gandim la bugetele oamenilor. Pentru ca asa cum spun eu de multe ori, mobila pentru o camera nu poate costa cat o masina”, declara Cristian Rusu (foto), directorul general al companiei.

Divizia de retail Casa Rusu a fost infiintata imediat dupa deschiderea celei de-a doua fabrici Rus Savitar. Din acel moment, vanzarile in magazinele Casa Rusu au crescut de la 3 milioane de lei pe an la 26 de milioane de lei pe an.

Ca urmare a rezultatelor obtinute in magazinele Casa Rusu in prima perioada de functionare, compania si-a stabilit ca obiectiv pana la sfarsitul anului 2011 sa inchida lantul propriu de retail in Romania. Astfel, in prima etapa a acestui plan, pana la sfarsitul anului 2010, Casa Rusu va mai deschide, dupa magazinul din Bucuresti, magazine in Constanta, Targu Mures si Oradea.

Citeste si:

De asemenea, in prezent, negocierile pentru deschiderea celui de-al doilea magazin din Bucuresti in 2010 sunt in curs de finalizare. “ In curand se va deschide al doilea magazin in Bucuresti. Nu mai facem fata doar cu unul, iar clientii nostri trebuie sa ne gaseasca aproape de cartierul in care locuiesc.” explica Cristian Rusu.

Nu in ultimul rand, compania va deschide primul showroom in afara tarii, in Budapesta, pana la sfarsitul anului curent.

Divizia de retail, compania Casa Rusu, numara deja 9 magazine in orase precum Timisoara, Sibiu, Cluj Napoca, Deva, Pitesti, Brasov si acum Bucuresti. Pentru anul 2010, compania a anuntat deschiderea a inca 5 magazine, incepand cu cel din Bucuresti.

Compania si-a inceput activitatea in 1994 ca retailer de mobila, in scurt timp devenind unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de mobilier din Romania.