Eurocopter Romania sustine ca va afectua lucrarile aferente contractului de modernizare al elicopterelor Puma si nu vor fi relocate activitati de productie in Anglia.

“Eurocopter si Ministerul Apararii din Marea Britanie au fost de acord ca Eurocopter Romania va fi societatea care va afectua lucrarile aferente contractului de modernizare al elicopterelor Puma, iar acest aspect ramane ferm valabil. Contractul de modernizare a elicopterelor Puma apartinand armatei britanice va reprezenta o parte importanta a acestui proces, de indata ce vor fi finalizate toate demersurile legale privind acordul Eurocopter cu IAR”, au declarat reprezentantii Eurocopter Romania.

Publicatia The Times a scris de curand ca Eurocopter, unul dintre cei mai mari producatori de elicoptere, ar putea muta cateva din activitatile sale din Romania in Marea Britanie, intrucat costurile sunt aceleasi din cauza crizei financiare.

In 2002 a fost infiintata societatea mixta Eurocopter Romania S.A., din care Eurocopter SAS detine 51%, iar IAR S.A. 49%. Durata de functionare a acestei societati a fost stabilita la 10 ani. Acordul Actionarilor semnat in 2001 prevede ca Eurocopter Romania S.A. isi poate continua activitatea si dupa 2012 daca IAR si Eurocopter SAS agreeaza, cu cel putin un an inainte de aceasta data, un plan privind viitorul societatii.

In 2009, Eurocopter Romania a avut o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro si un rezultat net de aproape 2 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si