Cifra de afaceri a producatorului de echipamente pentru aeronave Aeroteh Bucuresti (AER) a crescut in primul semestru cu 8%, la 12 milioane lei (2,9 milioane euro), insa profitul net a scazut la 1,1 milioane lei, de la 1,2 milioane lei.

Firma a inregistrat in perioada ianuarie-iunie 2009 o cifra de afaceri de 11,1 milioane lei. Veniturile din primele sase luni ale anului curent au totalizat 13,3 milioane lei (3,2 milioane euro), suma usor peste cea din perioada similara a anului trecut, de 13,2 milioane lei, potrivit raportului financiar transmis Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

Totodata, au avansat usor si cheltuielile, la 11,8 milioane lei (2,8 milioane euro), de la 11,7 milioane lei.
Aeroteh a disponibilizat la inceputul lunii martie 22 de salariati, din cei 109 cati avea in luna ianuarie, in cadrul uni program de reorganizare a firmei, prin restructurarea unor sectii neprofitabile.

Firma este controlata de o persoana fizica, Dumitru Banut, care ocupa functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie. Banut detine 59,41% din actiunile Aeroteh.

Aeroteh are un capital social de 10,5 milioane lei, divizat in 4,2 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Titlurile firmei sunt tranzactionate la categoria "Nelistate" a BVB, unde se regasesc firmele care nu mai indeplinesc criteriile de performanta, eficienta, raportare si transparenta cerute pentru companiile de la cota Bursei.

Pretul actiunilor Aeroteh a crescut joi cu 3,13%, la 3,3 lei. La aceasta cotatie, Aeroteh are o capitalizare de 13,9 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Aeroteh castiga 9% pe bursa dupa aprobarea dividendelor