Europa are o lipsa de specialisti in hidroenergetica, iar companiile straine vin in Romania in cautare de forta calificata de munca, a declarat, vineri, directorul general al Institutului de Studii si Proiectari in Hidroenergetica (ISPH), Gabriela Dimu.www.mediafax.ro/

"Este o lipsa de specialisti in hidroenergetica in Europa si sunt firme din strainatate care ne cer oameni care sa plece in strainatate", a afirmat Dimu, citat de Mediafax.

Hidroelectrica si Universitatea Politehnica Bucuresti au semnat un protocol pentru crearea unui centru de pregatire, la Mihailesti, in judetul Giurgiu, in care urmeaza sa studieze anual circa jumatate din cei 400 de studenti la hidroenergetica.

Prezenta la semnarea protocolului, Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti, a afirmat ca in 2001-2002 din tara au plecat cateva mii de informaticieni pe an.

"Exodul a continuat, dar nu este un fenomen de masa", a spus Andronescu.

La randul sau, directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, a declarat ca "asa cum nu este scoala fara bani, banul fara scoala se face din ce in ce mai greu".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Lista companiilor care vor intra in portofoliul Fondului Suveran