Producatorul de anvelope Danubiana a scos la vanzare un teren amplasat in localitatea Popesti-Leordeni, pentru care solicita un pret minim de 5,5 milioane de euro, se arata intr-un raport al companiei. Fondurile rezultate din vanzarea terenului, care nu este necesar realizarii obiectului de activitate al companiei, vor fi utilizate pentru redresarea situatiei financiare a societatii.

Danubiana va constitui o noua entitate juridica, la care va fi asociat unic. Capitalul social al noii companii se va ridica la 21,33 milioane de lei, reprezentand aproape integral aport in natura - contravaloarea terenului extravilan arabil. Producatorul de anvelope va transfera cu titlu gratuit Consiliului Local Popesti-Leordeni strazile si drumurile (constructiile si terenurile) din cvartalul de blocuri situate in localitatea Popesti-Leordeni, Soseaua Oltenitei numarul 181.

Pe de alta parte, Danubiana intentioneaza sa contraceze un credit de 7,4 milioane de lei (2 milioane de euro) de la Banca Comerciala Romana (BCR), pe o perioada de doi ani, cu o perioada de gratie de un an. Creditul va fi utilizat pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor si mentinerea garantiilor deja instituite in prezent in favoarea BCR. Societatea a avut in primele noua luni o pierdere de 3,1 milioane de lei, cauzata de intreruperea temporara a activitatii, si o cifra de afaceri de 49,7 milioane de lei. Danubiana este listata la categoria a doua a pietei Rasdaq.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Revista presei 16 noiembrie Tiriac povesteste cum a facut primii bani