“Din cauza impactului pe care l-a avut iarna grea asupra sectorului constructiilor, vanzarile noastre au inregistrat o mica scadere in volum pe perioada primului semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului. Totusi, in termeni valorici, vanzarile din prima partea a anului sunt comparabile cu cele din acelasi interval din 2009”, spune Vlad Oniu, sales manager in cadrul Akzo Nobel Coatings Romania.

Vanzarile companiei din perioada iunie – august s-au ridicat la 600.000 de litri de lacuri si vopsele, in conditiile in care vanzarile din tot anul 2009 au atins un milion de litri.

“Suntem increzatori ca vom reusi ca pana la finalul anului sa ne apropiem de volumele vandute anul trecut, avand in vedere ca intervalul august – noiembrie reprezinta perioada de varf din vanzarile de lacuri si vopsele. Astfel, ne pastram estimarea anterioara privind cresterea cu minimum 5% a cifrei de afaceri in acest an”, adauga Oniu.

Akzo Nobel Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 15 mil. lei (3,5 mil. euro), in crestere cu 10% fata de valoarea din 2008, de 13,7 mil. lei (3,7 mil. euro).

Citeste si:

Compania estimeaza ca piata de vopsele premium, pe care activeaza in piata locala, se ridica la 15-20 de milioane de euro, adica 10-15% din piata de vopsele decorative.

Aproximativ 50% din vanzarile realizate de companie anul trecut au fost pe segmentul de vopsele, restul fiind pe gama de lacuri.

Akzo Nobel Romania importa produsele din Marea Britanie, Polonia si Ungaria.

Cele mai cunoscute branduri cu care este prezent grupul olandez in Romania sunt Dulux (vopsea lavabila) Sadolin (lacuri pentru tratarea lemnului) si Hammerite (vopsea pentru metale).

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de vopsele decorative sunt Policolor, Fabryo Corporation, Deutek, Kober, Atlas Corporation si Sarcom.

Citeste si Gigantul Akzo Nobel se pregateste de cumparaturi. Tintele olandezilor: Policolor, Fabryo sau Deutek