Spitalul privat de obstretica-ginecologie Euromaterna din Constanta estimeaza pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri, la trei milioane de euro, pe fondul scaderii calitatii serviciilor medicale publice, precum si a migrarii medicilor catre mediul privat, informeaza Mediafax.

"Daca la deschiderea spitalului nostru am estimat afaceri de un milion de euro, la finalul anului am avut o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, in conditiile in care in cursul anului 2009 spitalul a functionat doar opt luni. In ceea ce priveste cifra de afaceri estimata pentru 2010, aceasta se ridica la trei milioane de euro. Evolutia este determinata de constientizarea in randul pacientilor din judetul nostru a faptului ca actul medical oferit de echipa noastra medicala este unul de calitate, dar si de deteriorarea serviciilor de stat si de migrarea medicilor din mediul de stat in mediul privat", a declarat presedintele CA al Euromaterna, Ion Rusa.

In primul semestru al acestui an, unitatea medicala a avut o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro.

Spitalul Euromaterna a fost inaugurat in luna mai a anului 2009, in urma unei investitii de aproximativ sapte milioane de euro.

"De la deschiderea spitalului si pana in prezent au fost realizate investitii continue pentru eficientizarea conditiilor si pentru mentinerea calitatii la standardele propuse. Toate aceste investitii s-au ridicat la suma de 200.000 euro", a adaugat Rusa.

Pana in prezent in cadrul Euromaterna au fost inregistrate 1.200 de nasteri.

De asemenea, in cadrul spitalului se pot efectua testari pentru depistatea deficientelor de auz ale bebelusilor, precum si screening-uri complete pentru nou-nascuti, prin care sunt depistate peste 20 de boli.

In plus, unitatea medicala a creat o sectie de fertilizare in vitro, pentru care asteapta aprobarile necesare. In prezent, spitalul Euromaterna are 104 angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si