Firma, controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, a avut in intervalul ianuarie-iunie 2009 un rezultat negativ de 2,28 milioane de lei.

Societatea a incheiat primul semestru cu pierdere din activitatea de exploatare de 5.838.610 lei, rezultata din functionarea discontinua a fabricii de hartie, cauzata de imposibilitatea aprovizionarii celulozei din import.

Cifra de afaceri a firmei a scazut in perioada analizata cu 35,7%, de la 42,2 milioane de lei la 27 de milioane de lei.

Veniturile firmei au fost de 27,7 milioane de lei, cu 22,7% mai reduse fata nivelul din primul semestru din anul trecut, de aproape 36 milioane de lei, iar cheltuielile totale au crescut nesemnificativ, la 39 milioane de lei.

Somes face parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.

Citeste si:

Potrivit celor mai recente raportari, firma A1 Impex, membra a SCR, controleaza 62,6% din actiunile Somes Dej, in timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are 13,11% din titluri.

In prezent, firma deruleaza o majorare de capital de la 26,4 milioane de lei la 47 milioane lei.

Actiunile Somes Dej sunt tranzactionate la Categoria Nelistate a Bursei de Valori Bucuresti. Cel mai recent transfer a avut loc pe 26 iulie, cand cotatia a stagnat, la 2 lei pe titlu. La acest pret, compania are o capitalizare de 25,2 milioane de lei.