Petrom a vandut firmei Mineral & Bio Fuels, din Malta, 75% din actiunile companiei rusesti Ring Oil Holding & Trading, iesind astfel din sectorul de explorare petroliera din Rusia, conform Mediafax.

Mineral & Bio Fuels era actionar minoritar la Ring Oil.

Ring Oil Holding & Trading Ltd detine zece licente de explorare in regiunile Saratov si Komi. Petrom a achizitionat participatia de 75% la Ring Oil in 2006.

Petrom a vandut si operatorul acestor zacaminte, CorSarNeft, catre compania malteza Mineral & Bio Fuels, potrivit directorului general al CorSarNeft, Leonid Shnaiderman, citat de Bloomberg.

Oficialul nu a dezvaluit pretul tranzactiei.

"Intentionam sa dezvoltam noi insine zacamintele, dar suntem deschisi si in privinta gasirii unui partener", a spus Shnaiderman, intr-un interviu pentru Bloomberg.

Grupul austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom, a anuntat in august ca are un potential cumarator pentru activele din Rusia, dupa ce in mai a facut public ca intentioneaza sa se concentreze asupra regiunii Marii Caspice si Orientului Mijlociu.

Ring Oil detine in Rusia rezerve recuperabile de petrol si gaze totalizand aproximtiv un miliard de barili, conform clasificarilor rusesti.

OMV nu detine si alte active in Rusia, a declarat purtatorul de cuvant al grupului, Michaela Huber, fara a comenta in privinta tranzactiei.

La 30 iunie, grupul Petrom controla in Rusia participatii de 74,9% la opt companii, respectiv Ring Oil Holding & Trading, LLC Management Company Corsarneft, LLC Artamira, OJSC Chalykneft, OJSC Karneft, Oil Company Renata, LLC Neftepoisk si CJSC Saratovneftedobycha.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OMV Petrom a batut pasul pe loc in T3. Scaderea petrolului, "vinovata"