In topul investitiilor canadiene, intocmit de Asociatia Oamenilor de Afaceri Canadieni din Romania, Clujul ocupa abia locul 26, cu un numar de numai 38 de investitii directe si indirecte in judet. Mai mult, din cei 700.000 de dolari investiti in anul 2005 in Romania, mai putin de o treime s-a indreptat inspre aceasta regiune a tarii, majoritatea investitorilor alegand Bucurestiul sau Banatul. \"Clujul are un potential foarte bun, dar inca neexploatat\", a declarat consulul comercial al Ambasadei Canadei la Bucuresti, David McGregor.
El spune ca Romania, in general, nu este foarte bine cunoscuta la nivel international si, de aici, ca efect, investitiile canadiene in tara noastra au fost foarte mici. De altfel, de nivelul scazut al acestor investitii s-a plans si vicepresedintele Camerei de Comert si industrie Cluj si presedinte al companiei EnergoBit, Peter Pal.

Asociatia intentioneaza sa deschida in curand filiale in toata tara pentru a impulsiona investitiile dar si pentru a incuraja mediul de afaceri romanesc sa realizeze afaceri si asocieri de afaceri cu parteneri canadieni. Cu toate acestea, conform statisticilor Asociatiei, in 2004, exporturile romano-canadiene au crescut cu 100%, in timp ce importurile au crescut abia cu 50%, a mai precizat McGregor.

Printre investitiile canadiene in tara noastra se numara si EnergoEco, MediCare International, Universitatea HEC Montreal sau Rosia Montana Gold Corporation, o investitie inca intens disputata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri