Centrul Medical Nova Vita va investi pana la sfarsitul anului 1,5 milioane euro pentru dezvoltarea spitalului privat din Targu-Mures, prin deschiderea unei sectii de chirurgie vasculara si a unui centru de recuperare medicala pentru copii.

Spitalul a fost inaugurat in ianuarie, printr-o investitie de sapte milioane de euro, si cuprinde o sectie de chirurgie cu 40 de paturi, o sectie de cardiologie interventionala cu 10 paturi, una de obstetrica si neonatologie (20 de paturi) si una ATI (12 paturi), arata Mediafax.

"In cursul lunii septembrie va incepe activitatea si la sectia de chirurgie vasculara, unde echipamentele medicale necesare se vor ridica la o valoare de 500.000 de euro. In perioada ramasa pana la finele anului se vor pune bazele unui nou centru de recuperare medicala copii, care va consta intr-o investitie de aproximativ un milion de euro", a declarat directorul economic al Centrului Medical Nova Vita, Ionela Ciotlaus.

Astfel, unitatea medicala estimeaza ca va deservi pana la sfarsitul acestui an aproximativ 3.000 de pacienti in activitatea spitaliceasca si alti 10.000 in cea de consultatii in ambulator.

"Pana la finele lunii august activitatea spitaliceasca a deservit 1.500 persoane, iar activitatea de consultatii in ambulator 5.000 de persoane. Specialitatile cu cea mai mare cautare sunt recuperarea medicala, cardiologia interventionala, chirurgia generala, ortopedia, neurochirurgia, obstetrica si ginecologia", a precizat Ciotlaus.

Oficialul Nova Vita a mentionat ca in contextul economic actual firma a fost obligata sa aplice o politica de preturi la nivelul costurilor.

"Actualul context economic este nefavorabil, ca in toate sectoarele de activitate din Romania. Noi am incercat sa aplicam o politica de pret minim, la nivelul costurilor, tocmai pentru a permite accesul la serviciile medicale private", a adaugat directorul economic al companiei.

Centrul Medical Nova Vita si-a inceput activitatea medicala in iulie 2008, prin infiintarea unei sectiii de ingrijiri paliative si terapii complementare. Ulterior a dezvoltat un centru de recuperare medicala pentru adulti si un laborator de analize medicale.

Centrul medical include si cabinete de consultatii in chirurgie generala, cardiovasculara, vasculara, plastica, microchirurgie reconstructiva, neurochirurgie, ortopedie, urologie, ginecologie, ORL, cardiologie, psihologie, medicina muncii, compartimente de spitalizare, alaturi de doua compartimente de anestezie-terapie intensiva. De asemenea, in cadrul spitalului functioneaza un compartiment bloc de nasteri si unul de neonatologie cu zece paturi.

In prezent, compania are 150 de angajati cu norma intreaga si peste 200 de colaboratori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Tanara cu arsuri grave si plimbata intre spitale, mutata in Belgia