Un numar de 688 de firme mici si mijlocii au depus, in mai putin de o ora si jumatate, cereri de finantare de pana la 1,075 milioane lei prin Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice, bugetul total, de 301 milioane de lei, fiind astfel depasit de aproape 2,5 ori.
Inscrierile online au inceput la ora 9, iar din cauza suprasubscrierii bugetului aferent proiectului, depunerea de cereri a fost oprita la ora 10:21, potrivit datelor publicate pe site-ul programului, informeaza Mediafax.

Prin intermediul acestui program sunt finantate constructia de noi unitati de productie, cresterea capacitatii de productie sau diversificarea acesteia, prin lansarea de noi produse sau servicii, modernizarea intreprinderii, achizitionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software, brevete, licente, know-how sau solutii tehnice nebrevetate, precum si achizitia de servicii de consultanta si instruire specializata strict legate de activitatile de investitii specificate anterior.

Astfel, sunt considerate eligibile cheltuieli pentru achizitia de teren, in limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, cheltuieli pentru cladiri si instalatii aferente constructiilor, in limita a 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. De asemenea, pe lista cheltuielilor eligibile sunt incluse cele privind achizitia de servicii de consultanta pentru elaborarea de studii si documentatii preliminare necesare investitiei, precum studiile de amplasament asupra terenului si studiul pentru organizarea de santier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri