Proiectul a implicat, printre altele, fuziunea companiilor Siemens Motor Systems SRL, Sykatec Systems Components Application Technologies SRL, Siemens Electrical Installation Technology SRL si SIMEA Sibiu SRL intr-o singura entitate, anunta firma de avocatura bpv Grigorescu, cea care a asistat Siemens in acest demers.

"Prin aceasta reorganizare, Siemens are ca scop imbunatatirea eficientei si capacitatii decizionale a acestor filiale romanesti, concentrarea resurselor economice si exploatarea tuturor potentialelor sinergii", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de avocatii de la bpv Grigorescu.

Echipa bpv Grigorescu a fost coordonata de catre avocatul partener Alexandru Rusu, care conduce departamentul de drept societar al societatii. Proiectul a necesitat respectarea unor termene foarte stricte, ca urmare a considerentelor de ordin financiar ale grupului si a termenelor de raportare.

"Acest fapt a fost dificil de realizat, intrucat, ca urmare a reformelor judiciare din sistem ce au fost introduse la sfarsitul anului 2009, in prezent procedurile de fuziune implica atat instantele, cat si registrele comerciale, prelungindu-se astfel durata procedurilor. Gestionarea in paralel a notificarilor si a infatisarilor in instanta si la registru au asigurat respectarea termenelor stricte ale clientului. In plus, proiectul a avut implicatii de natura financiara, fiscala si de drept al muncii", au mai precizat avocatii implicati in fuziune.

Citeste si:

Practica de drept societar si de reorganizari a bpv Grigorescu are o pondere de peste 25% in practica de globala a societatii.

Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete in urmatoarele segmente de activitate: energie, sanatate, industrie. Siemens are sediul central in Bucuresti si prezenta regionala in Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si aproximativ 2.100 de angajati.

bpv Grigorescu este o societate romaneasca de avocati care ofera servicii de consultanta juridica si reprezentare in domeniile de dreptul concurentei, drept bancar si financiar, drept societar si comercial, litigii si arbitraj, dreptul muncii si pensii, energie, mediu si autorizatii, drept european, fuziuni si achizitii, achizitii publice si concesiuni, drept imobiliar si al constructiilor, drept fiscal.