Directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, spera ca societatile energetice Electra si Hidroenergetica sa fie infiintate la 1 ianuarie 2011 si spune ca in caz contrar "totul trebuie regandit".

"Sper ca acesti doi campioni nationali sa se infiinteze la 1 ianuarie 2011, altfel trebuie regandit tot, rediscutat in AGA si Consilii de Administratie pentru toate componentele sistemului. Asta este minimal, apoi se schimba valorile de evaluare ale fiecarui activ", a afirmat David, dupa cum arata Mediafax.

Impotriva infiintarii celor doua societati au fost initiate in instanta 19 procese, de catre sindicalistii de la Hidrosind, Fondul Proprietatea si actionari ai Fondului Proprietatea. Din acest motiv, infiintarea Electra si Hidroenergetica a fost amanata cu cel putin sase luni, fata de termenul anuntat de autoritati, respectiv 1 iulie.

Din Electra vor face parte Complexurile energetice Turceni si Rovinari, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, sucursalele Hidroelectrica de la Ramnicu Valcea, Sibiu, Targu Jiu si Hidroserv Ramnicu Valcea.

Hidroenergetica va cuprinde Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursalele Termoelectrica Paroseni si Termoserv Paroseni, sucursalele Hidroelectrica de la Bistrita, Buzau, Cluj, Curtea de Arges, Hateg, Portile de Fier, Oradea, Sebes si Slatina.

In Hidroenergetica vor fi integrate si filialele Hidroelectrica Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj SA, precum si o parte din Compania Nationala a Huilei, care va fi restructurata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si