SC MIS Grup Transporturi Feroviare SA, firma din grupul condus de omul de afaceri Emil Iugan, a fost infiintata in urma cu sase ani dupa ce a concesionat linia ferata intre Ilva Mica si Rodna, care se intinde pe 22 de kilometri, informeaza Mediafax.

Desi a incheiat un contract de inchiriere valabil pe cinci ani, societatea a renuntat mai repede la calea ferata dintre Ilva Mica si Rodna, preferand sa se ocupe doar de lucrari de intretinere a infrastructurii feroviare.

"Noi am renuntat la linie de cativa ani, cu mult inainte sa ne expire contractul. S-a lucrat foarte greu cu Ministerul Transporturilor si nu am mai putut pastra linia ferata. Daca nu faci transport de calatori in mai multe zone si nu incasezi subventii de la stat, nu este rentabila afacerea. La fel, firmele se feresc si de transportul marfii pe calea ferata fiindca este scump. Noi am pastrat doar partea de lucrari la infrastructura. Avem de lucru, dar, din pacate, nu prea incasam. Asa s-a ajuns ca avem o datorie de 15.000-20.000 de lei. S-a cam grabit statul sa ne scoata utilajele la vanzare. Oricum, noi vrem sa platim, dar asteptam sa incasam", a declarat omul de afaceri Emil Iugan, managerul MIS Grup.

Citeste si:

Ministrul Transporturilor din 2004 Miron Mitrea, prezent la vremea aceea la predarea tronsonului Ilva Mica-Rodna, a declarat, tot atunci, ca nu ar fi exclus ca statul sa subventioneze si transportul pe caile ferate private, dar acest lucru nu s-a mai intamplat. In 2004, Mitrea anunta ca se vor inchiria, in total, 1.600 de kilometri de cale ferata.

Licitatia pentru vanzarea bunurilor firmei SC MIS Grup Transporturi Feroviare SA va fi in data de 22 septembrie, la sediul AFP Sangeorz-Bai.

Cei interesati sa le cumpere trebuie sa depuna o garantie de 10 la suta din valoarea bunului licitat.