Estimare: 350.000 de locuinte vechi isi schimba gresia si faianta in 2010

Numarul constructiilor vechi placate cu gresie si faiainta se va ridica la 350.000 de unitati, arata estimarile Lasselsberger Romania, cel mai mare producator de placi ceramice de pe piata locala.

De asemenea, numarul romanilor care vor investi pana la finele anului in amenajarea locuintelor prin placarea cu placi ceramice va scadea cu aproximativ 3% comparativ cu 2009.

In total, circa 420.000 de locuinte vor fi amenajate in 2010, comparativ cu anul trecut cand numarul acestora a ajuns la 432.000.

“Scaderea din acest an a numarului de locuinte amenajate prin placarea cu placi ceramice este determinata de diminuarea numarului de proiecte rezidentiale si nonrezidentiale dar si de situatia economica dificila. Aceasta tendinta va duce pana la finele anului si la o scadere accentuata a amenajarilor de locuinte noi”, afirma Eduard Macarescu, directorul comercial al Lasselsberger Romania, care detine brandul Cesarom.

El subliniaza ca numarul constructiilor noi placate cu placi ceramice va scadea in acest an cu aproximativ 15% comparativ cu 2009, in timp ce numarul celor reamenajate se va mentine la nivelul anului trecut.

Din totalul de 420.000 de locuinte care vor fi amenajate in acest an cu placi ceramice, 67% sunt situate in zone urbane, in timp ce restul de 33% se gasesc in zone rurale.

In ceea ce priveste utilizarea placilor ceramice achizitionate in prima parte a acestui an, oficialii Cesarom subliniaza ca 70% din volumul de gresie si faianta vor fi folosite pentru amenajarea bailor, in timp ce 30% pentru amenajarea bucatariilor.

„In medie se folosesc pentru placarea baii aproximativ 5 mp de gresie si 15 mp de faianta. Pentru bucatarie insa sunt necesari aproximativ 8 mp de gresie si 12 mp de faianta iar holul poate fi placat cu aproximativ 6 mp de gresie”, a mai spus Eduard Macarescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un mare retailer reciclează produsele de îngrijire personală și a locuinței
Setari Cookie-uri