Sotirios Marinidis (foto), directorul general al P&G Romania, declara intr-un interviu acordat Wall-Street ca productia in fabrica de sampoane de la Urlati a inceput in luna iunie.

Primul proiect Greenfield al P&G in Romania, fabrica de la Urlati, va produce in special pentru export. Astfel, 90% din productie va fi destinata unor piete precum Rusia, Ucraina, Turcia, zona Balcanilor si Asia Centrala.

Din cele 14.000 de CV-uri, compania a selectat pentru moment 150 de persoane, urmand ca pana la finalul acestui an fabrica P&G din Urlati sa aiba o echipa de 300-350 de angajati. La data respectiva valoarea investitiilor in unitatea de productie se va ridica la 100 mil. dolari.

Citeste si:

Procter&Gamble a afisat anul trecut in Romania afaceri de 596,5 milioane euro, in crestere cu 10,9% fata de 2008, cand producatorul afisase un declin de 4,1% al cifrei de afaceri. In schimb, profitul net a coborat cu 33%, pana la 15,7 mil. euro.

Procter&Gamble comercializeaza pe piata romaneasca marci precum Ariel, Tide, Bonux, Ariel Professional, Ace, Lenor, Mr. Proper, Fairy, Pantene Pro-V, Head & Shoulders, Safeguard, Herbal Essences, Wash&Go, Blend-a-med, Camay, Always, Alldays, Discreet, Naturella, Pampers, Olay, Gillette, Braun, Duracell, Oral-B.

Compania mai detine o unitate de productie in Romania – fabrica de detergenti de la Timisoara, achizitionata in anul 1995.