Lucian Mihai, 57 de ani, a fost recrutat de biroul din Bucuresti al casei de avocatura Wolf Theiss pe pozitia de of counsel, din care va coordona domeniul solutionarii litigiilor si al dreptului proprietatii intelectuale.

Mihai este profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si expert in solutionarea litigiilor, arbitraj si dreptul proprietatii intelectuale.

De asemenea, Mihai activeaza ca arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si este consilier in proprietate industriala.

Intre anii 1998 si 2001 a detinut functia de presedinte al Curtii Constitutionale din Romania, cea mai inalta pozitie juridica la nivel national.

In calitate de avocat in Baroul Bucuresti din anul 1990 (in timpul regimului comunist fiind interzisa detinerea simultana a unei functii universitare si a aceleia de avocat), Mihai a activat ca partener titular in cadrul societatii de avocatura Linklaters, Miculiti, Mihai si Asociatii din Bucuresti, intre anii 2002 - 2009.

A colaborat cu Banca Mondiala in proiecte din domenii diferite, de la restructurarea sectorului petrolier si energetic din Romania pana la lichidarea de societati neprofitabile detinute de stat.

Mai multe, el a fost judecator ad-hoc la Curtea Europeana a Drepturilor Omului din Strasbourg, iar din anul 2006 este membru al prestigioasei Comisii de la Venetia a Consiliului Europei.

Recent, Mihai a coordonat comisia pentru redactarea noului Cod Civil Roman (adoptat de Parlament in iulie 2007).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
De 20 de ani in Romania: Interviu onest cu "un american romanizat"