Centrul Medical Unirea (CMU), controlat de fondul american de investiii Advent International, va fuziona cu Euroclinic, tranzactia urmand a fi anuntata astazi.
[Update] Aflati aici informatii actualizate cu privire la tranzactia CMU-Euroclinic.

Oficialii CMU si-au exprimat interesul pentru preluarea Euroclinic inca de vara aceasta, cand au aparut primele informatii cu privire la o posibila vanzare a unui pachet de actiuni al retelei de clinici medicale.

Reprezentantii CMU au transmis deja jurnalistilor o invitatie la conferinta de presa prin care va fi anuntata fuziunea dintre cei doi operatori de servicii medicale private. Detaliile tranzactiei vor fi facute publice astazi.

Fuziunea dintre CMU si Euroclinic este prima miscare de consolidare la nivel de jucatori de top, ambele companii clasandu-se in primele 10 mari companii de pe piata serviciilor medicale private. Piata serviciilor medicale private are o valoare evaluata la peste 400 de milioane de euro si inregistreaza un ritm de crestere anuala de 20-30% si peste aceste valori in cazul marilor jucatori.

In prezent, Euroclinic, controlat de grupul financiar olandez Eureko, detine un spital in zona Floreasca a Capitalei si alte trei clinici in Bucuresti. Grupul Eureko este prezent pe piata romaneasca prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

In afara de CMU, si MedLife a fost interesata de preluarea pachetului de actiuni. "Euroclinic din Bucuresti este un deal (tranzactie – n. red.) interesant”, a declarat Mihai Marcu, presedintele CA al MedLife, intr-o conferinta de presa din luna iulie.

Intr-o discutie cu reporterul Wall-Street, Marcu a apreciat ca Euroclinic este un business foarte serios, care “poate fi interesant pentru consolidare”.

Fuziunea cu Euroclinic propulseaza CMU pe pozitia a 2-a in topul celor mai mari lanturi de clinici


Anul trecut, CMU a realizat o cifra de afaceri de 16,4 milioane de euro, in crestere cu 72% fata de anul precendent, ca urmare a unei extinderi puternice a retelei in Capitala si in restul tarii. Euroclinic a raportat anul trecut o crestere a afacerilor pana la aproape 8 milioane de euro, iar pentru anul acesta si-a bugetat o crestere la 10 milioane de euro.

CMU isi desfasoara activitatea in 11 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, opt policlinici proprii in tara si colaboreaza cu peste 130 de clinici partenere in tara. Specializata in furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 75.000 arondati. In martie, actionarii CMU au vandut o participatie majoritara de 80% catre fondul de investitii Advent International. 20% ramanand sub controlul medicului Wargha Enayati, fondator si director general al Centrului Medical Unirea.

Prin fuziunea cu Euroclinic, CMU va deveni cel de-al doilea mare operator de servicii medicale de pe piata romaneasca, dupa MedLife, furnizor care a afisat anul trecut o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro. Pentru anul acesta, oficialii MedLife estimeaza afaceri de circa 38 de milioane de euro, in prezent derulandu-se un program investitional extins pe o perioada de trei ani si care valoareaza 20 de milioane de euro.

Sursa foto: invitatia de presa emisa de oficialii CMU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri