TCE Holding, compania de curierat detinuta de omul de afaceri Octavian Radu, a decis extinderea serviciilor sale de transport plicuri, colete si paleti catre 30 de tari din Europa si spatiul CSI, odata cu revenirea pe profit operational pozitiv.

Dupa un 2009 marcat de un EBITDA negativ si un debut in 2010 cu insolventa TCE Logistica, una dintre companiile din TCE Holding, primele 6 luni ale acestui an au insemnat pentru noi revenirea pe profit operational si reluarea proiectului privind extinderea internationala, care facea parte din strategia noastra inca din 2008, a declarat Sorin Sofian (foto), CEO TCE Holding.

Activitatea TCE pe zona internationala inseamna livrare door-to-door, posibilitatea urmaririi online a transportului in fiecare moment, un timp de tranzit foarte bun (2-3 zile, spre deosebire de 5-7 zile, folosit ca regula de transport pe roti).

Livrarea se face foarte rapid (2-3 zile) catre toate destinatiile, timpul de livrare pentru orasele mari din vestul Europei fiind de 48 de ore.

“Suntem, in acest moment, singurul operator privat de servicii postale internationale, fiind activi pe 30 de destinatii, fata de cele 18 disponibile in aceasta vara, la momentul lansarii retelei de oficii postale TCE Post Office”, precizeaza CEO-ul TCE Holding.

Incepand din septembrie, TCE ofera si posibilitatea efectuarii de transporturi speciale, la solicitarea clientului (transporturi pe rute dedicate, probe de laborator cu temperatura controlata, cu termen de livrare definit).

Un alt serviciu special este acela de cumparaturi online si transport in numele clientului pe relatia Romania-Marea Britanie.

“Livrarile din international si noile servicii speciale vor insemna, in termeni de cifre, un rulaj de 1 milion de euro in primul an. Estimez ca in urmatorii 3 ani, acestea vor genera 2 milioane de euro cifra de afaceri anual”, precizeaza CEO-ul TCE Holding.

Pentru a continua expansiunea, urmatoarea tinta o reprezinta Asia, pe transport aerian, planificata pentru finalul anului 2010, cand TCE Holding isi va extinde acoperirea si pe destinatia China.

TCE Holding a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro. Pentru 2010, obiectivele financiare sunt legate de cresterea rulajului cu minimum 10 procente si obtinerea unui profit operational pozitiv.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si