InterAgro va inaugura la Zimnicea un centru de vinificatie in care a investit circa 8 milioane de euro, a declarat Ioan Niculae, proprietarul grupului de firme, pentru Mediafax.

"Centrul de vinificatie va fi deschis in prima zi de recoltare a strugurilor. El va avea ca obiect de activitatea procesarea strugurilor si depozitarea lor, si va beneficia si de linii de imbuteliere si de o crama", a spus Niculae.

Capacitatea de productie va fi de 300 de vagoane pe an, fiecare vagon avand o capacitate de 10.000 de litri. La centrul de vinificatie vor lucra 67 de persoane.

"Centrul este inaugurat in mijlocul viei noastre de 400 de hectare, care a inceput sa intre pe rod din anul 2008. In anul 2012, via va intra integral pe rod", a adaugat proprietarul InterAgro.

El a mai spus ca va produce la Zimnicea, judetul Teleorman, trei tipuri de vin rosu, cabernet, merlot si pinot noir, si trei de vin alb, cramposie, chardonnay si riesling.

Niculae estimeaza vinzari anuale de 4-5 milioane de euro pana in anul 2012, dupa care acestea se vor majora la 7-8 milioane de euro, pe fondul cresterii capacitatii de productie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Magazinele Auchan rămân deschise în programul normal
Setari Cookie-uri