"Investitia de sase miliarde de euro a fost reprogramata, nu suspendata, iar decizia nu a avut legatura cu Romania, ci cu criza mondiala si cea a otelului. Proiectul este in pregatire, dar nu s-a luat nicio decizie. Industria otelului o duce mai bine acum si chiar Voestalpine lucreaza la capacitate marita. In aceste conditii se poate gandi la investitii mai mari", a declarat Rudolf Lukavsky, consilier comercial in cadrul Ambasadei Austriei in Romania.

Romania, Bulgaria, Ucraina si Turcia au fost luate in calcul pentru constructia unei otelarii, insa in decembrie 2008, grupul a anuntat inghetarea proiectului, din cauza crizei financiare.

In luna iulie, reprezentantii Voestalpine au anuntat ca nu a luat inca o decizie privind investitia, mentionand ca extinderea grupului ar putea fi luata in discutie abia peste unul sau doi ani.

Pe de alta parte, grupul austriac va construi, in intervalul iunie 2010 - iunie 2011, o fabrica de piese de otel la Giurgiu.

Citeste si:

Intentia de a investi intr-un centru de servicii in care va prelucra tabla si alte materiale pentru clientii companiei austriece, la Giurgiu, a fost facuta publica de Voestalpine inca din 2007.

Proiectul, estimat la 20 milioane euro, va fi cofinantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Centrul de prelucrare a otelului va avea o capacitate anuala de productie de 130.000 tone de tabla fina procesata, cu posibilitatea dublarii acesteia. Pietele tinta sunt Romania, Serbia si Turcia, in domeniile auto, aparatura electrocasnica si industrie.

Voestalpine controleaza in Romania si constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzau (APC). Grupul a obtinut in anul fiscal 2008/2009 venituri de 11,6 miliarde euro.