Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) asteapta in perioada 1 - 29 octombrie proiecte de finantare aferente masurii 221, care vizeaza "Prima impadurire a terenurilor agricole", pentru care va fi alocata suma de 50 de milioane euro, informeaza Mediafax.
"Fondurile totale nerambursabile alocate acestei masuri de finantare sunt de peste 269 de milioane de euro contributie publica nationala si comunitara si vor putea fi utilizate pana in anul 2013. Implementarea masurii are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire", conform APDRP.

Nivelul platilor pentru infiintarea plantatiei forestiere se incadreaza intre 1.092 si 1.330 euro la hectar pentru infiintarea de plantatii forestiere in afara zonelor defavorizate si a siturilor Natura 2000 si poate ajunge pana la 1.520 euro la hectar pentru infiintarea de plantatii forestiere in interiorul zonelor defavorizate si al siturilor Natura 2000.

Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau, dupa caz si cresterii biodiversitatii.

Obiectivul specific al finantarii nerambursabile este cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie a apei, solurilor, a padurilor cu rol de protectie impotriva factorilor naturali daunatori, precum si de asigurare a functiilor recreative, pe baza rolului multifunctional al acesteia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri