"Fondurile totale nerambursabile alocate acestei masuri de finantare sunt de peste 269 de milioane de euro contributie publica nationala si comunitara si vor putea fi utilizate pana in anul 2013. Implementarea masurii are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire", conform APDRP.

Nivelul platilor pentru infiintarea plantatiei forestiere se incadreaza intre 1.092 si 1.330 euro la hectar pentru infiintarea de plantatii forestiere in afara zonelor defavorizate si a siturilor Natura 2000 si poate ajunge pana la 1.520 euro la hectar pentru infiintarea de plantatii forestiere in interiorul zonelor defavorizate si al siturilor Natura 2000.

Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau, dupa caz si cresterii biodiversitatii.

Citeste si:

Obiectivul specific al finantarii nerambursabile este cresterea suprafetei de padure cu rol de protectie a apei, solurilor, a padurilor cu rol de protectie impotriva factorilor naturali daunatori, precum si de asigurare a functiilor recreative, pe baza rolului multifunctional al acesteia.