"Este o operatiune normala si respecta legile in vigoare privind functionarea unei rafinarii, fiind necesara imbunatatirii echipamentelor si a tehnologiilor de fabricatie (eficientizarea productiei, reducerea consumurilor energetice si implicit, reducerea semnificativa a emisiilor de noxe). Prin implementarea a 61 de noi proiecte, sunt create toate premisele necesare atingerii de catre rafinaria Petromidia a unei capacitatii de procesare de cinci milioane de tone de materie prima in 2012", a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Arman Kairdenov.

Lucrarile vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol, fiind implicate si 25 de firme subcontractoare, cu peste 2.500 de oameni si cu diferite specializari, precum mecanica, electrica, automatizari, constructii civile, spalari sau tratamente anticorozive.

"Finalizarea cu succes a acestora va determina o crestere a calitatii produselor in conditii de cost redus si cu un indice de disponibilitate mecanica a instalatiilor de peste 97%", se arata in comunicat.

Ultima revizie generala a avut loc in octombrie 2005.