Miele, companie prezenta in Romania din anul 2007, a echipat cu electrocasnice bucatariile din 260 de apartamente si 36 de penthouse-uri, aceasta fiind doar prima etapa din cadrul contractului semnat cu Tiriac Holdings, explica Stavros Politis. “Am vandut 2.736 de produse in aceasta prima faza. Va urma o a doua faza, insa nu stim o data sigura”, spune Politis.

Complexul rezidential integreaza 19 cladiri cu un regim de inaltime de S+P+4E si cu un total de 535 de apartamente, cu cate doua pana la sapte camere. Proiectul se desfasoara pe o suprafata totala de teren de 99.360 mp si este inconjurat de o padure de stejari de 200 de ha, avand o valoare de piata a investitiei de 230 milioane euro.

Printre companiile cu care germanii de la Miele colaboreaza se numara si lantul de fast food McDonald’s.

In Romania, Miele si-a inceput activitatea, oficial, din anul 2007. In 2009, compania a atins, pe piata locala, o cifra de afaceri de 1,95 milioane de euro, corespunzatoare unei cresteri de 71% fata de anul 2008. Tot anul trecut compania a inaugurat fabrica de subansambluri pentru aparatura electronica si electrocasnica de lux din comuna Feldioara (Brasov) de langa Brasov, in urma unei investitii de aproximativ 24 de milioane de euro.

Citeste si:

In prezent, in fabrica de la Brasov lucreaza 113 angajati, planurile companiei vizand atingerea in anii urmatori a unui personal de 300 de angajati. Potrivit lui Politis, unitatea de productie functioneaza la 25% din capacitatea totala.

In total, Miele dispune in prezent de 12 unitati de productie la nivel mondial, dintre care 8 sunt localizate in Germania. In ceea ce priveste numarul de angajati la nivel global, acesta s-a mentinut in 2009 (16.600 de angajati), dintre care peste 60% lucreaza pe teritoriul Germaniei.

Produsele Miele se incadreaza in segmentul premium pe piata electrocasnicelor, alaturi de branduri precum Franke si Hotpoint Ariston. Compania detine propriul magazin in Otopeni si colaboreaza cu agenti sau magazine ca Domon, MediaGalaxy, Innova.

Gama de produse include aspiratoare, echipamente de intretinere a rufelor; masini de spalat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, racitoare de vinuri. In plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) ofera sisteme de intretinere a rufelor si masini de spalat vase pentru uz profesional, dar si aparatura pentru sterilizarea instrumentelor medicale si de laborator. Portofoliul de bucatarie Miele include o linie de modele create de designer-ul international Philippe Starck in exclusivitate pentru Miele.