"Intentionam sa contractam un credit bancar de 10 milioane de euro pentru o perioada de 12 ani, dintre care 8,1 milioane de euro vor fi folositi pentru constructia fabricii, iar 1,9 milioane de euro pentru prefinantarea fondurilor nerambursabile. Am depus deja documentatia pentru fanduri nerambursabile in valoare de 4,3 milioane de euro, carora li se vor mai adauga pentru constructia fabricii 500.000 de euro din fonduri proprii", a spus Gheorghe Dabu, directorul de dezvoltare al Apasco, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca Apasco intentioneaza sa contracteze si un credit pe termen scurt, in valoare de 5 milioane de euro, necesar pentru finantarea TVA aferenta investitiei.

Fabrica va fi construita pe un teren de 6,6 hectare, cumparat anul trecut de la 15 persoane din Vanatorii Mici, localitate din Giurgiu.

"Daca totul merge normal, ar trebui ca pana la sfarsitul acestui an sa semnam atat contractul de finantare europeana, cat si cele pentru creditele bancare, iar din ianuarie 2011 sa incepem lucrarile de constructie, care vor dura un an", a mai spus Dabu.

Citeste si:

Potrivit acestuia, la Vanatorii Mici vor fi produsi in medie, pe an, circa 100 de kilometri de tuburi de poliester, armati cu fibre de sticla si insertie de nisip, iar cifra de afaceri anuala va depasi 20 de milioane de euro.

"Avem toate avizele obtinute, inclusiv cel de mediu. Hala de productie va avea 4.500 de metri patrati, iar in fabrica vor lucra aproximativ 100 de persoane", a adaugat oficialul firmei.

Apasco este detinuta in proportie de 68,7% de Marian Sterian si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 123,5 milioane lei (peste 29 milioane euro) si un profit net de 1,5 milioane lei (aproximativ 357.000 euro). Cu un an in urma, firma a avut o cifra de afaceri de 122,3 milioane lei (circa 34 milioane euro) si un profit net de 3,3 milioane lei (peste 900.000 euro).