Compania miniera Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) are, incepand cu septembrie 2010, un nou vicepresedinte de resurse umane, in persoana lui Gabriel Matauan (foto).

"Ca principale responsabilitati, Gabriel Matauan elaboreaza strategiile de resurse umane ale RMGC, coordoneaza imbunatatirea permanenta a tuturor proceselor de resurse umane, precum si dezvoltarea unei culturi organizationale unitare, orientate catre comunitatea locala", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Matauan are o experienta de aproape 20 de ani in managementul resurselor umane, iar in ultimii zece ani a fost director de resurse umane si relatii publice in cadrul Lafarge, cel mai mare producator de ciment de pe piata locala. A absolvit Facultatea de Comert a ASE Bucuresti si este doctor in sociologie al Universitatii Bucuresti.

“M-am alaturat echipei RMGC cu convingerea ca Proiectul Rosia Montana se va dovedi un exemplu de dezvoltare durabila, la nivel european si mondial”, declara noul vicepresedinte.

Pe durata de viata a minei, proiectul de la Rosia Montana va genera mii de locuri de munca si va aduce peste 4 miliarde de dolari in economia Romaniei in mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contributie totala potentiala la PIB de 19 miliarde de dolari, conform estimarilor economistilor de la Oxford citati de companie.

Potrivit oficialilor RMGC, proiectul minier de la Rosia Montana are o contributie de 19 miliarde de dolari, prin prisma efectului de multiplicare generat de proiect in cei 27 de ani de "durata de viata", numarul total de locuri create in aceasta perioada ajungand la 2.300.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt compania miniera de stat Minvest Deva - cu 19,31 %, Gabriel Resources - cu 80,46% si alti actionari minoritari - cu 0,23%.

Citeste si: Avizarea proiectului Rosia Montana, reluata in septembrie?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Turist in Romania: locuri unice pe care sa le vizitezi vara asta