”Raspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru Romania trebuie sa fie si manageriala, nu doar politica, pentru ca ele au prejudiciat procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru infrastructura, atat a celor pre-aderare, cat si a celor aferente Programului Operational Sectorial-Transport. Explicatiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente si nu sunt dispusa sa tolerez un asemenea act de ineficienta manageriala. Ministerul Transporturilor trebuie sa devina actorul principal al absorbtiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economica a Romaniei”, spune Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Liviu Costache, director coordonator de proiecte autostrazi in cadrul CNADNR a fost ales director interimar.

Dorina Tiron a fost numita in martie 2009 la conducerea CNADNR, coordonand anul tecut un buget de cheltuieli de1,2 miliarde de lei (283 mil. euro), dupe ce in perioada 2006-2007 a ocupat aceeasi functie.

Citeste si:

Inainte de a prelua sefia CNADNR, Tiron a ocupat incepand cu 2007 pozitia de director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi (DRDPI).

Tiron, absolventa a Facultatii de Constructii, Cai Ferate, Drumuri si Poduri din cadrul Institutului Politehnic Iasi, a inceput sa lucreze in cadrul DRDPI inca din 1994, pentru ca in perioada 2003-2006 sa detina functia de director general al Directiei.