Hidroelectrica ar putea inregistra o productie de energie record pentru ultimii 40 de ani, in 2010

Productia de electricitate a Hidroelectrica ar putea ajunge in acest an la un nivel record pentru ultimii 30-40 de ani, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al companiei de stat, Tudor Serban, citat de Mediafax.
Serban nu a precizat care este nivelul la care ar putea ajunge productia de energiei a companiei, dar a mentionat ca acest lucru se va datora ploilor abundente din acest an.

Compania a produs in primele sapte luni 11,4 TWh de energie, in crestere cu 15% fata de 9,9 TWh in perioada similara a anului 2009.
Hidroelectrica este controlata de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

De asemenea, Hidroelectrica intentioneaza sa construiasca in urmatorii 5-7 ani, in parteneriat, peste 50 de centrale hidroelectrice noi, inclusiv Tarnita-Lapustesti, investitii totale de trei miliarde de euro.

"Planul de investitii pe urmatorii 5-7 se ridica la trei miliarde de euro, in care este inclusa si unitatea Tarnita-Lapustesti, al carei cost va fi de peste un miliard de euro. Circa doua miliarde de euro vor fi alocate pentru constructia unor centrale noi, in parteneriat", a afirmat Mihai David, directorul general al producatorului de electricitate.

Compania a inregistrat la sapte luni un profit operational de 890 milioane lei, cu 48% mai mare fata de nivelul din perioada similara a anului trecut si cu 100 milioane lei peste intregul castig operational din 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri