Casa de avocatura Chiuariu & Asociatii si-a lansat propria divizie de consiliere in domeniul proprietatii intelectuale, care, potrivit estimarilor, va aduce 25 % din veniturile companiei in anul 2011.
Nou infiintata divizie ofera asistenta juridica in domeniul brevetelor de inventie, marcilor, desenelor si modelelor industriale, in domeniul drepturilor de autor, precum si in materia contractelor de licenta si cesiune avand ca obiect drepturi de proprietate intelectuala.

Divizia de consiliere in domeniul proprietatii intelectuale a firmei de avocatura Chiuariu & Asociatii este condusa de Ileana Florea, cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu. Ileana Florea este licentiata in medicina generala si drept, urmand in prezent si cursuri postuniversitare in domeniul formularilor farmaceutice organizate de Universitatea din Manchester.

“Drepturile de proprietate intelectuala reprezinta deja un domeniu de interes pentru antreprenorii romani, care recurg intr-o masura din ce in ce mai mare la protejarea acestora. Desi importanta inregistrarii marcilor a fost mai rapid inteleasa, observam in ultimul timp un interes accentuat si pentru obtinerea protectiei prin brevet de inventie a solutiilor tehnice dezvoltate in cadrul activitatii de cercetare si inovare a companiilor. Romania este de altfel una din tarile de top in ceea ce priveste numarul de inventii premiate la cele mai recente saloane internationale de inventii,” a spus Ileana Florea (foto).

Romania a castigat recent 27 de medalii si premii speciale Salonul International de Inovatii si Inventii de la Moscova, dupa castigarea a 58 de medalii si premii speciale la Salonul International de la Geneva.

De asemenea, recentele modificari legislative cu impact asupra veniturilor obtinute prin cedarea drepturilor de autor, modificari care au afectat atat autorii platiti in baza acestor contracte, cat si companiile platitoare de astfel de venituri, au condus la cresterea numarului celor care apeleaza la servicii specializate de consultanta in acest domeniu.

Si dezvoltarea activitatilor online, utilizarea internetului, au adus cu sine o serie de probleme complexe de proprietate intelectuala ce necesita consultanta de specialitate.

Serviciile de consultanta in domeniul proprietatii intelectuale mai includ si aspectele privind protectia desenelor si a modelelor industriale, inregistrarea modelelor de utilitate, a numelor de domeniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri