Chiuariu & Asociatii intra pe piata consultantei in domeniul proprietatii intelectuale

Casa de avocatura Chiuariu & Asociatii si-a lansat propria divizie de consiliere in domeniul proprietatii intelectuale, care, potrivit estimarilor, va aduce 25 % din veniturile companiei in anul 2011.
Nou infiintata divizie ofera asistenta juridica in domeniul brevetelor de inventie, marcilor, desenelor si modelelor industriale, in domeniul drepturilor de autor, precum si in materia contractelor de licenta si cesiune avand ca obiect drepturi de proprietate intelectuala.

Divizia de consiliere in domeniul proprietatii intelectuale a firmei de avocatura Chiuariu & Asociatii este condusa de Ileana Florea, cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu. Ileana Florea este licentiata in medicina generala si drept, urmand in prezent si cursuri postuniversitare in domeniul formularilor farmaceutice organizate de Universitatea din Manchester.

“Drepturile de proprietate intelectuala reprezinta deja un domeniu de interes pentru antreprenorii romani, care recurg intr-o masura din ce in ce mai mare la protejarea acestora. Desi importanta inregistrarii marcilor a fost mai rapid inteleasa, observam in ultimul timp un interes accentuat si pentru obtinerea protectiei prin brevet de inventie a solutiilor tehnice dezvoltate in cadrul activitatii de cercetare si inovare a companiilor. Romania este de altfel una din tarile de top in ceea ce priveste numarul de inventii premiate la cele mai recente saloane internationale de inventii,” a spus Ileana Florea (foto).

Romania a castigat recent 27 de medalii si premii speciale Salonul International de Inovatii si Inventii de la Moscova, dupa castigarea a 58 de medalii si premii speciale la Salonul International de la Geneva.

De asemenea, recentele modificari legislative cu impact asupra veniturilor obtinute prin cedarea drepturilor de autor, modificari care au afectat atat autorii platiti in baza acestor contracte, cat si companiile platitoare de astfel de venituri, au condus la cresterea numarului celor care apeleaza la servicii specializate de consultanta in acest domeniu.

Si dezvoltarea activitatilor online, utilizarea internetului, au adus cu sine o serie de probleme complexe de proprietate intelectuala ce necesita consultanta de specialitate.

Serviciile de consultanta in domeniul proprietatii intelectuale mai includ si aspectele privind protectia desenelor si a modelelor industriale, inregistrarea modelelor de utilitate, a numelor de domeniu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri