Florentin Banu, antreprenor de al carui nume sunt legate doua tranzactii importante – vanzarea brandului de napolitane Joe si a lantului de supermarketuri Artima – declara ca este important in aceasta perioada ca oamenii de afaceri sa fie atenti si la ”banii care circula in jurul lor” si sa nu se bazeze numai pe finantarea bancara.
”Bancile nu sunt case de binefacere, isi urmaresc propriul interes. Hai sa nu ne mai uitam doar la banci, ci si la banii care circula in jurul nostru. Nu sunt adeptul celor care cer ajutor. Cine isi deschide acum o afacere si apeleaza numai la ajutorul statului sau fonduri europene si isi bazeaza strategia pe un astfel de suport greseste. Orice business trebuie facut pe forte proprii”, afirma Florentin Banu, prezent in cadrul conferintei The Romanian Manufacturers Summit.

Florentin Banu, cunoscut pana de curand ca “domnul Joe”, este proprietarul mai multor proiecte de afaceri si exit-uri memorabile.

Nascut in 1994 cu o investitie de 50.000 de euro, Joe a devenit un brand, aducand anual profituri de 1,5 milioane de euro si fiind achizitionata in anul 2000 de catre Nestle Romania.

In 2001, Florentin Banu a infiintat reteaua de supermarketuri Artima, afacere inceputa cu 2 milioane de euro si vanduta in 2005 fondului de investitii Enterprise Investors, pentru 17 milioane de euro. Ulterior, afacerea a fost preluata de Careffour contra sumei de 55 milioane de euro. In prezent, Banu detine alaturi de fratele sau Banuinvest Group, care include BanuConstruct (imobiliare si constructii in Timisoara), BanuSport (complex sportiv) si Interpart Production (componente pentru industria automotive).

Una dintre principalele sale dezamagiri in ultimii doi ani de criza financiara este legata de calificarea resurselor umare.

”Avem nevoie de sisteme de educatie profesionale, altfel suntem la zid. Nu stim sa lucram la nivelul la care se cere in Europa”, sustine Banu.

Cititi si Top 10 sfaturi de la Domnul Joe pentru viitorii antreprenori
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri