Corpul de control al ministrului economiei si comertului va investiga modul in care au fost acordate o serie de contracte de furnizare pentru societati aflate in subordinea institutiei, printre care Electrica si Hidroelectrica, a declarat ieri ministrul Codrut Seres. Pe parcursul anului trecut au fost atribuite diverse lucrari, prin licitatie sau prin negociere cu o singura sursa, prin care aceeasi firma a primit contractele. Avem acest caz la Hidroelectrica si la Electrica, a afirmat ministrul economiei.

Potrivit lui Seres, Hidroelectrica a organizat o licitatie pentru achizitionarea de servicii de arhivare electronica la care au participat firmele Star Print si UTI Romania, contractul cu o valoare de aproape 8 milioane euro fiind atribuit primei societati mentionate.

Aceeasi firma a cistigat un angajament similar si la Electrica. Printre contractele investigate de corpul de control al ministrului se numara si cel incheiat de Electrica si Luxten, in valoare de circa 18 milioane euro, pentru furnizarea de contoare si aparate de masura, atribuit firmei respective prin negociere cu o singura sursa.

De asemenea, societatea de distributie a energiei electrice a mai incheiat un contract in valoare de 3,7 milioane euro, prin negociere cu o singura sursa, obiectul acordului fiind furnizarea de cabluri de joasa tensiune si accesorii.

Un alt aspect care a intrat in atentia corpului de control al ministrului economiei vizeaza disparitia din conductele Petrotrans a unei cantitati de 100.000 tone combustibil, valoarea estimata a pagubei ridicindu-se la 100 milioane dolari. Potrivit lui Seres, dupa ce vor fi definitivate investigatiile corpului de control, conducerile companiilor respective ar putea fi schimbate, in cazul in care se va dovedi ca licitatiile si contractele care au facut obiectul cercetarii nu sint legale.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri