Compania austriaca a inceput procedura de autorizare pentru a obtine autorizatia de constructie pentru noile planuri de investitii.

Astfel, grupul Egger va investi 150 milioane de euro intr-o linie de productie pentru OSB (Oriented Strand Boards) in fabrica de la Radauti. Noua instalatie, cu o capacitate anuala de productie de peste 300.000 de metri cubi, va crea aproximativ o suta de noi locuri de munca directe si noua sute de locuri de munca indirecte.

Noua investitie face parte din planurile Grupului Egger de a dezvolta fabrica din Radauti intr-o locatie de productie complet integrata.

"Suntem bucurosi ca putem continua dezvoltarea fabricii in aceste momente economice dificile. Instalatia de OSB va crea o suta de noi locuri de munca, fapt ce va contribui la dezvoltarea fortei de munca din Radauti si din imprejurimi", a declarat Ioan Banciu, Director Tehnic al fabricii Egger din Radauti.

Dupa obtinerea autorizatiilor, lucrarile de constructii vor fi finalizate in aproximativ un an de zile.

Citeste si:

Egger considera ca in aceste momente dificile noua investitie va contribui la dezvoltarea economica a regiunii, iar efectele pozitive vor fi resimtite in constructii, transporturi, precum si in domeniul distributiei materialelor de constructii, dar se vor dezvolta si activitatile de export ale regiunii.

Compania Egger a investit pana in prezent in Radauti 210 milioane de euro intr-o fabrica de procesare a lemnului cu o capacitate de productie de 600.000 mc de PAL pe an.

Egger Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 90 milioane de euro. Fabrica din Radauti a inregistrat un profit de aproximativ 4,1 milioane euro.

Subsidiara locala face parte din grupul cu acelasi nume, care a rulat in anul fiscal 2009/2010 afaceri de aproape 1,48 miliarde euro. Grupul Egger are 5.800 de angajati.