Producatorul tirolez de materiale lemnoase Egger continua dezvoltarea fabricii din Radauti si a inceput procedura pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru o linie de productie de OSB, se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania austriaca a inceput procedura de autorizare pentru a obtine autorizatia de constructie pentru noile planuri de investitii.

Astfel, grupul Egger va investi 150 milioane de euro intr-o linie de productie pentru OSB (Oriented Strand Boards) in fabrica de la Radauti. Noua instalatie, cu o capacitate anuala de productie de peste 300.000 de metri cubi, va crea aproximativ o suta de noi locuri de munca directe si noua sute de locuri de munca indirecte.

Noua investitie face parte din planurile Grupului Egger de a dezvolta fabrica din Radauti intr-o locatie de productie complet integrata.

"Suntem bucurosi ca putem continua dezvoltarea fabricii in aceste momente economice dificile. Instalatia de OSB va crea o suta de noi locuri de munca, fapt ce va contribui la dezvoltarea fortei de munca din Radauti si din imprejurimi", a declarat Ioan Banciu, Director Tehnic al fabricii Egger din Radauti.

Dupa obtinerea autorizatiilor, lucrarile de constructii vor fi finalizate in aproximativ un an de zile.

Egger considera ca in aceste momente dificile noua investitie va contribui la dezvoltarea economica a regiunii, iar efectele pozitive vor fi resimtite in constructii, transporturi, precum si in domeniul distributiei materialelor de constructii, dar se vor dezvolta si activitatile de export ale regiunii.

Compania Egger a investit pana in prezent in Radauti 210 milioane de euro intr-o fabrica de procesare a lemnului cu o capacitate de productie de 600.000 mc de PAL pe an.

Egger Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 90 milioane de euro. Fabrica din Radauti a inregistrat un profit de aproximativ 4,1 milioane euro.

Subsidiara locala face parte din grupul cu acelasi nume, care a rulat in anul fiscal 2009/2010 afaceri de aproape 1,48 miliarde euro. Grupul Egger are 5.800 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pe români nu îi sperie coronavirusul. Majoritatea vor umple restaurantele
Setari Cookie-uri