Grupul ceh CEZ a anuntat ca estimeaza sa finalizeze anul viitor lucrarile la parcul eolian din Dobrogea, o investitie de 1,1 miliarde de euro.
„Am inceput lucrarile la Cogealac, speram ca intr-un an sa fie finalizat”, a spus Adrian Borotea, director de afaceri corporatiste in cadrul CEZ Romania. In prezent, parcul eolian de la Fantanele functioneaza deja, cele 129 de turbine eoliene instalate livrand energie electrica in retelele transportatorului national Transelectrica.

Fiecare turbina eoliana are o capacitate instalata de 2,5 MW, stadiul final al proiectului din Dobrogea vizand punerea in functiune a 240 de turbine, ceea ce inseamna o capacitate totala de 600 MW, aproape cat cea a unui reactor de la centrala nucleara de la Cernavoda.

Prima faza a proiectului inseamna instalarea a 139 de turbine eoliene in parcul de la Fantanele, altele 101 urmand a fi ridicate in apropiere, la Cogealac. Impreuna, cele doua parcuri eoliene vor putea asigura energie electrica pentru 70.000 de gospodarii.

Cand va fi complet operational, parcul eolian va reprezenta aproape 30% din energia regenerabila din Romania (incluzand si enegia hidro). Este primul proiect eolian important ce va fi realizat in Romania, unde in prezent se obtin din energie eoliana numai 7 MW.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri