Vanzarile de BCA au avansat cu 37% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

“Am reusit sa obtinem aceasta crestere a vanzarilor de BCA datorita extinderii teritoriale a vanzarilor in judete din Transilvania, a extinderii ofertei prin lansarea in luna iunie a adezivului pentru BCA Somaco, precum si castigarii, in luna august, a unui contract major, prin care am livrat Agentiei Nationale pentru Locuinte 16.764 mc de BCA”, spune Gabriel Colobatiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

In perioada ianuarie – septembrie, compania si-a pastrat ritmul de crestere al vanzarilor de BCA din primele sase luni ale anului, respectiv 10%.

Citeste si:

Pe baza evolutiei businessului din primele noua luni, producatorul de materiale de constructii si-a imbunatatit estimarea de crestere a cifrei de afaceri la 15-18% comparativ cu 2009, prognozele anterioare indicand o majorare de pana la 10%.

Compania detine trei fabrici, la Adjud, Buzau si Roman, care au suportat investitii de 10 mil. lei (2,4 mil. euro) de la intrarea fondului de investitii in actionariat, in 2008, iar capacitatea anuala lor de productie a crescut de la 200.000 la 300.000 mc de BCA.