Marirea varstei de pensionare la 65 de ani, atat pentru barbati, cat si pentru femei precum si celelalte prevederi din noua Lege a pensiilor ii descurajeaza pe cei mai multi dintre romani.

Femeile se considera cele mai dezavantajate de noua lege: 64% dintre acestea declara ca nu vor atinge noua varsta de pensionare, fata de doar 48 de procente dintre barbati. In schimb, barbatii sunt cei hotarati in numar mai mare sa paraseasca Romania – 37% fata de 22% in cazul femeilor.

Aproape o treime (30,42 %) dintre participantii la sondaj afirma ca si-au propus sa plece din Romania si nu ii mai intereseaza pensia din tara, in timp ce peste sapte procente (7, 6%) spera ca la varsta pensionarii ii vor intretine copiii.

Doar 4,4% dintre cei chestionati considera ca vor avea parte de o pensie decenta, iar numai putin peste 2 procente (2,58%) afirma ca au si o pensie privata ce le va permite o viata linistita la varsta a treia.

Citeste si:

Un clasament pe domenii de activitate arata ca angajatii din Industrie usoara / confectii, alimentatie / comert si productie sunt cei mai pesimisti: 88%, 70,8% respectiv 69,7% afirma ca noua varsta de pensionare este nerealista.

Sondajul Myjob a fost realizat online la nivel national in perioada 20-30 septembrie 2010, pe un esantion reprezentativ de 2.160 de respondenti.