Introducerea sistemului electronic de emitere si control al rovinietei va creste cu 20% incasarile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, scrie Mediafax.
"Sistemul este functional si a fost o conditie a Uniunii Europene pentru a se asigura ca avem fonduri pentru mentenanta drumurilor. Vor fi niste cresteri si la bugetul CNADNR, de 20%, si este important pentru ca avem nevoie de bani", a spus Boagiu.

Boagiu a mentionat ca in prezent, pe reteaua de drumuri sunt 14 camere pentru controlul rovinietei.

Soferii care detin rovinieta sub forma de autocolant nu sunt detectati de camere, insa in cazul unei amenzi, trebuie sa faca dovada platii rovinietei, a adaugat ea.

CNADNR a introdus, de la 1 octombrie, rovinieta electronica, urmand ca soferii fara documentele care atesta plata acesteia sa achite despagubiri in functie de tipul vehiculului, intre 28 si 1.210 euro, si amenzi intre 250 si 4.500 lei.

Tot de la 1 octombrie CNADNR a introdus si rovinieta valabila trei luni, aplicat la toate categoriile de vehicule.

Tarifele rovinietei raman neschimbate, iar cele achizitionate deja isi mentin valabilitatea pana la data expirarii.

Astfel, pentru autoturisme valoarea despagubirii este de 28 de euro, 96 de euro pentru vehiculele de marfa cu masa pana la 3,5 tone, 320 de euro pentru camioanele cu masa intre 3,5-7,5 tone, 560 de euro pentru camioanele cu masa intre 7,5 si 12 tone si vehiculele de transport pasageri cu mai mult de 23 de locuri, 720 de euro pentru camioanele cu masa mai mare de 12 tone si trei axe si 1.210 tone pentru vehiculele cu masa mai mare de 12 tone si patru axe.

Sumele provenite din despagubiri vor fi venituri extra bugetare ale CNADNR si reprezinta o suma egala cu tariful pe un an, in functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila.

Amenzile vor fi intre 250 si 500 de lei pentru autoturisme, intre 750 si 1.200 pentru vehiculele cu masa maxima de 3,5 tone si poate merge pana la 4.500 de lei pentru camioanele cu masa de minim 12 tone si patru axe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri