Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a inspectat, sambata, lucrarile la podul peste raul Suceava de pe DN 17A, in localitatea suceveana Dornesti, care a fost distrus de inundatii, declarand ca lucrarea ar putea fi incheiata cu doua saptamani mai devreme fata de termenul stabilit, de 15 noiembrie.

Anca Boagiu a apreciat modul de executie a lucrarilor, spunand ca echipa de constructori si consultant este una "buna", transmite Mediafax.

Ea s-a declarat multumita de ritmul lucrarilor, in conditiile in care a fost montata si structura metalica de sustinere a pilonului, si a apreciat ca pana la sfarsitul lunii lucrarea va fi gata. Odata cu lucrarile de reparatii, podul va fi iluminat, prin stalpi cu panouri solare.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a insotit delegatia ministeriala, a spus ca Ministerul Transporturilor ar trebui sa se implice in strategia pentru combaterea inundatiilor pe raul Suceava, pentru ca in lipsa unor lucrari hidrotehnice de atenuare a undelor de viitura infrastructura este vulnerabila.

In timpul inundatiilor din luna iulie, unul dintre pilonii podului rutier peste raul Suceava, in localitatea suceveana Dornesti, a fost distrus de apele revarsate, iar o bucata din pod s-a prabusit, facand imposibila circulatia rutiera in zona. Pilonul care fusese distrus de ape a fost dat jos, fiind intariti ceilalti piloni, iar bucata de platforma betonata a podului, care s-a prabusit, a fost inlocuita cu o structura metalica.


Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, sambata, la Suceava, ca marti ar urma sa fie semnat contractul cu firma ce va executa lucrarile de reparatii pe tronsonul de cale ferata care face legatura cu Ucraina si care a fost afectat de inundatiile din vara.

Boagiu, care a inspectat un tronson de cale ferata intre Suceava si Dornesti afectat de inundatiile din vara, a spus ca marti ar urma sa fie semnat contractul cu firma care va executa lucrarile la calea ferata, iar reparatia acesteia ar trebui sa fie finalizata la o luna de la inceperea lucrarilor,

Ea a spus ca spera ca firma sa respecte termenul stabilit pentru finalizarea lucrarilor, aratand ca pana acum toate contractele se faceau fara grafic de executie.

"Intra constructorul in teren si apoi dormea", a spus ministrul Transporturilor, care a subliniat ca spera ca in acest caz sa existe in contract si un grafic de executie.

Ea a aratat ca aceasta cale ferata este importanta pentru ca face legatura cu Ucraina, dar si pentru ca pe acest traseu se transporta diverse materiale ale unor importante firme straine de prelucrare a lemnului din zona Radauti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri