Anca Boagiu a apreciat modul de executie a lucrarilor, spunand ca echipa de constructori si consultant este una "buna", transmite Mediafax.

Ea s-a declarat multumita de ritmul lucrarilor, in conditiile in care a fost montata si structura metalica de sustinere a pilonului, si a apreciat ca pana la sfarsitul lunii lucrarea va fi gata. Odata cu lucrarile de reparatii, podul va fi iluminat, prin stalpi cu panouri solare.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, care a insotit delegatia ministeriala, a spus ca Ministerul Transporturilor ar trebui sa se implice in strategia pentru combaterea inundatiilor pe raul Suceava, pentru ca in lipsa unor lucrari hidrotehnice de atenuare a undelor de viitura infrastructura este vulnerabila.

In timpul inundatiilor din luna iulie, unul dintre pilonii podului rutier peste raul Suceava, in localitatea suceveana Dornesti, a fost distrus de apele revarsate, iar o bucata din pod s-a prabusit, facand imposibila circulatia rutiera in zona. Pilonul care fusese distrus de ape a fost dat jos, fiind intariti ceilalti piloni, iar bucata de platforma betonata a podului, care s-a prabusit, a fost inlocuita cu o structura metalica.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, sambata, la Suceava, ca marti ar urma sa fie semnat contractul cu firma ce va executa lucrarile de reparatii pe tronsonul de cale ferata care face legatura cu Ucraina si care a fost afectat de inundatiile din vara.

Citeste si:

Boagiu, care a inspectat un tronson de cale ferata intre Suceava si Dornesti afectat de inundatiile din vara, a spus ca marti ar urma sa fie semnat contractul cu firma care va executa lucrarile la calea ferata, iar reparatia acesteia ar trebui sa fie finalizata la o luna de la inceperea lucrarilor,

Ea a spus ca spera ca firma sa respecte termenul stabilit pentru finalizarea lucrarilor, aratand ca pana acum toate contractele se faceau fara grafic de executie.

"Intra constructorul in teren si apoi dormea", a spus ministrul Transporturilor, care a subliniat ca spera ca in acest caz sa existe in contract si un grafic de executie.

Ea a aratat ca aceasta cale ferata este importanta pentru ca face legatura cu Ucraina, dar si pentru ca pe acest traseu se transporta diverse materiale ale unor importante firme straine de prelucrare a lemnului din zona Radauti.