Promed System, care detine patru clinici private, vrea sa deschida anul viitor o maternitate cu 20-25 de paturi, in zona centrala a Bucurestiului, in urma unei investitii cuprinse intre 3-5 milioane de euro, a declarat directorul general al firmei, Silviu Predoi, citat de Mediafax.

"Avem un business plan pe care speram sa il putem urmari. Am dori sa deschidem o maternitate in Bucuresti, cu medicii din echipa noastra, care sa intregeasca sistemul nostru de asistenta a femeii si copilului", a explicat Predoi.

El a adaugat ca banii necesari investitiei ar putea proveni dintr-un credit bancar sau in urma asocierii cu un fond de investitii.

"Va fi o maternitate accesibila. Vom incerca sa realizam un contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sau cu alte eventuale case private de asigurari, iar coplata ce revine pacientilor nu va fi o suma pe care sa nu si-o poata permite aproape oricine din clasa medie din Romania", a adaugat Predoi.

Maternitatea va oferi si servicii de neonatologie, pediatrie, imagistica si servicii specifice de medicina materno-fetala. Pentru maternitate Promed System vrea sa inchirieze o cladire de aproximativ 5.000 metri patrati in zona centrala a Bucurestiului.

Reteaua Promed System este formata din o clinica de medicina materno-fetala situata in Bucuresti si un centru medical, unul imagistic si un laborator in Targoviste.

"In ultimii doi ani, am investit 1,5-2 milioane de euro in clinica din Bucuresti, unde am deschis departamentul de vertilizare in-vitro, si in achizitionarea unui RMN pentru centrul de imagistica din Targoviste. Acestea au devenit functionale in data de 1 octombrie si ar trebui sa aduca un aport la cresterea cifrei de afaceri", a mai spus directorul general al Promed System.

Astfel, Predoi estimeaza o dublare a cifrei de afaceri in acest an.

Potrivit datelor Ministerului de Finante, Promed System a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 1,24 milioane de lei. Firma, cu 60 de angajati in prezent, este detinuta de doi actionari persoane fizice - Natalia Predoi (55%) si Ion Cosmin Andrei (45%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Statul vrea reintroducerea coplatii serviciilor medicale prin OUG