Investitie de peste 2. mil euro la Azomures

Combinatul producator de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures a investit peste doua milioane de euro in noi linii tehnologice de ambalare a produselor, modernizarea fiind insotita de disponibilizarea a aproximativ 160 de angajati, transmite Mediafax.

Directorul comercial al combinatului Azomures, Mihai Ogrean, a declarat ca investitia se ridica la peste doua milioane de euro, recuperabila in cativa ani, si va avea ca efect un aspect al produselor livrate mult mai ingrijit si chiar o productivitate mai mare a muncii.

"Dupa cum puteti si vedea din cele expuse aici, spre deosebire de ambalajele traditionale, pe care le-am folosit pana acum, respectiv sac interior - polietilena, sac exterior - polipropilena, in care manopera avea o pondere insemnata, am achizitionat pentru doua din cele mai importante sectii producatoare - Azotat de amoniu si NPK, mai putin la Uree, unde livram mult mai putina marfa, cantitativ vorbind - doua linii pe fiecare unitate, de ambalare modernizata, constand intr-o linie de ambalare automata cu saci mari, de 500 de kilograme, si o linie la saci de 50 de kilograme", a spus Ogrean.

Acesta a aratat ca, daca la o linie obisnuita, traditionala, lucrau opt persoane, in noul sistem, automatizat, lucreaza o persoana si doua stivuitoare, cu doi motostivuitoristi, care pot sa aiba aceeasi productivitate ca si trei linii anterioare, respectiv 24 de persoane.

"Ca atare, este o linie moderna, totul este automatizat, livrarea in continuare se va face in saci de polietilena, mult mai rezistenti, cu o grosime mult mai mare decat cei obsnuiti, de pana acum, pentru ca preiau si sarcina polipropilenei din punctul de vedere al rezistentei", a spus Ogrean.

Directorul comercial de la Azomures a aratat ca marfa va fi livrata in trei variante si nu se va renunta nici la variantele de ambalare anterioare.

"Productivitatea in sector va creste considerabil, aspectul produselor livrate va fi mult imbunatatit, asa ca speram ca odata cu implementarea - care va fi probabil definitivata pana la mijlocul acestei luni - sa ne mandrim ca iesim pe piata nu numai cu ingrasaminte de calitate, ci si cu un aspect comercial mai ingrijit", a spus el.

Ogrean a precizat ca investitia in noile linii tehnologice este de peste doua milioane de euro si va fi recuperata in doi-trei ani, mai ales ca, prin reducerea substantiala a personalului din sectorul de ambalaje, se vor face economii.

"Personalul a fost disponibilizat, din pacate, pentru ca era mana de lucru necalificata si singurele sectoare unde mai aveam mana de lucru necalificata si ocupa un numar mare de persoane era aceasta zona, de ambalare. Am disponibilizat cam 160 de oameni, zilele acestea s-a si incheiat procesul, deci noi din vara am anuntat", a spus Ogrean.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri