Pogonaru, AOAR: Orice ajutor pentru sectorul privat este binevenit

Orice initiativa venita din partea Guvernului care sa ajute mediul antreprenorial este buna, mai ales in conditiile economice actuale, considera Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Statul are in plan ca, pana la finalul anului, sa finanteze cu un milion de euro tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care vor sa isi deschida o afacere.

"Sectorul public trebuie sa isi plateasca mai intai datoriile pe care le are catre privat, iar apoi sa caute solutii de relansare a mediului de business. Asa mi s-ar parea normal. Altfel, ce s-ar intampla apoi cu start-up-urile lansate prin acest proiect: la ce este buna aceasta finantare nerambursabila daca firmele nou deschise nu se vor putea sustine si vor risca falimentul?", arata Florin Pogonaru (foto).

Totusi, presedintele AOAR spune ca mediul de business nu ar trebui "sa se planga, deoarece orice ajutor pentru sectorul privat este binevenit".

Cei care vor sa isi lanseze propria afacere vor primi garantii de stat pentru a obtine credite si ajutoare de stat nerambursabile in valoare de maximum 10.000 euro, potrivit unei ordonante care urmează sa fie adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Citeste aici mai multe despre criteriile pe baza carora vor fi alocate sume de pana la 10.000 euro tinerilor antreprenori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un lanț de magazine își transformă parcările în cinematografe în aer liber
Setari Cookie-uri